wie ben ik?

Ervaren
Jaap Leijen is de oprichter van LEIJEN advies. Hij geeft juridische en beleidsadviezen op het gebied van huurrecht, vastgoed en verduurzaming. Jaap is als adviseur werkzaam geweest voor de Huurcommissie en voor de gemeentelijke overheid. Voorheen was Jaap lange tijd werkzaam als advocaat. In die hoedanigheid heeft Jaap zich gespecialiseerd in vastgoedrecht in brede zin. Jaap heeft grote, bekende vastgoedpartijen geadviseerd en bijgestaan in complexe procedures. Ook heeft hij als advocaat ruime ervaring opgedaan met arbeidsrecht. Indien nodig procedeert Jaap voor onder meer de kantonrechter en voor de bestuursrechter.

Deskundig
Daarnaast houdt Jaap zich bezig met natuur- en milieurecht. Hij publiceerde over de wisselwerking tussen de Habitat- en Vogelrichtlijnen en het Gemeenschappelijk Visserijbeleid van de Europese Unie in de Utrecht Journal of International and European Law. De publicatie staat op de lijst van key documents op het terrein van Natuur en Milieu van de Europese Commissie en is gebruikt voor adviezen voor diverse Europese overheden.

To the point en integer
Jaap kan snel doordringen tot de kern van de zaak; emoties filtert hij er uit. Voor de cliënt wordt zo snel inzichtelijk waar zijn of haar belangen liggen, zodat onderhandelingen en procedures op de inhoud gevoerd kunnen worden. Integriteit staat bij Jaap hoog in het vaandel. In het contact met de cliënt streeft hij naar volledige transparantie.